Η άγνωστη Ακρόπολη στην περιοχή του Παρθενίου

Εικόνα 1

Επάνω σε ένα λόφο μια αρχαία Ακρόπολη περιμένει καρτερικά να αποδείξουμε την ύπαρξη της και να αναδείξουμε την ομορφιά της. Πάνε χρόνια που ένας φίλος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, με έφερε σε επαφή μαζί της. Μια πόλη που θέλει να σου μιλήσει! Μια Ακρόπολη, που θέλει επιτέλους να βγει στο φως και καρτερά να την γνωρίσουμε όλοι εμείς που θέλουμε να λέμε ότι είμαστε οι συνεχιστές αυτού του τόπου.

Κορμός ελιάς

Κάπου στο Παρθένι, εκεί που η θεά Άρτεμις τις νύχτες με το τόξο της περιπλανιέται δυστυχισμένη στο κουτσουρεμένο και καμένο δάσος που εμείς φέραμε σε αυτά τα χάλια. Η αδιαφορία των τόσων χρόνων, έφερε αυτόν τον ιερό τόπο σε αυτήν την κατάσταση. Ένας τόπος γεμάτος θεμέλια, με εκατοντάδες κεραμικά έγχρωμα και μη, διασκορπισμένα παντού.

Κεραμικά

Εκατοντάδες πελεκητά μάρμαρα εγκλωβισμένα μέσα σε εκκλησίες και ιδιωτικούς χώρους. Σε ένα τόπο που δεν μπορεί πλέον να περιμένει την σιωπή μας αλλά και την ανυπαρξία μας. Γνωρίζω ότι η Ελλάδα μας έχει να αναδείξει και άλλα μέρη με μεγαλύτερη ίσως αρχαιολογική αξία. Όμως είμαστε και εμείς εδώ! Είμαστε και εμείς κομμάτι αυτής της χώρας. Για την ανάδειξη όλων αυτών που εσείς βλέπετε σε φωτογραφίες, υπάρχει ένας διαρκής αγώνας για την προβολή τους.

Κάπου εδώ πρέπει να ευχαριστήσω την Αρχαιολογική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για το ενδιαφέρον που έδειξε. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσω τον ακούραστο συμβασιούχο φύλακα του μουσείου μας! Ευχαριστώ τον Θωμά, τον Γιάννη, την Μαρία, την Αιμιλία και τον Φράνκο που ακούραστα και αγόγγυστα με ακολουθεί σε όλες αυτές τις ανιδιοτελείς αναζητήσεις.


#ΛεριακήΓη #ΑθέατηΛέρος #Λέρος #Λερος #Greece #Leros #LerosHistory


Λάβετε τις επόμενες αναρτήσεις στο email σας κάνοντας εγγραφή


Τα άρθρα στο παρόν ιστολόγιο, έχουν συγγραφεί και δημοσιευθεί στο facebook σε προγενέστερο χρόνο.