Η ομορφιά αποτυπωμένη στους τοίχους μιας παράγκας

Συλλογή φωτογραφιών

Το 1946 άφησε ο άγνωστος καλλιτέχνης την ομορφιά της ζωγραφικής του, σε ένα ξεχασμένο από όλους μας κτίσμα. Το 1946 ήταν μια ακόμα δύσκολη χρονιά για αυτόν το τόπο, για αυτό το νησί που τα προηγούμενα χρόνια είχε υποστεί την βάρβαρη επιδρομή των Γερμανικών στρατευμάτων.

Ένα κτίσμα μακρόστενο, περιτριγυρισμένο από πεύκα και ελιές, ένα κτίσμα που στην στέγη έχει τσίγκο στερεωμένο επάνω σε μια καλοδουλεμένη στιβαρή σιδιροκατασκευή, φιλοξενεί ζωγραφιές ατέλειωτης ομορφιάς, αποτυπωμένες σε δυο τοίχους.

Εσωτερικό εγκατελειμένου κτίσματος

Ζωγραφιές που κατά πάσα πιθανότητα τις βλέπουμε όλοι μας για πρώτη φορά. Στην μια απεικονίζεται ένα πανέμορφο κάστρο που θυμίζει το κάστρο των ιπποτών στην Ρόδο.

Μία από τις ζωγραφιές πασχίζει να μείνει ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου

Λίγο πιο δίπλα ένα σπίτι μιας άγνωστης σε μένα αρχιτεκτονικής που πρέπει να ανήκει σε έναν άλλο πολιτισμό.

Ζωγραφιά στον τοίχο

Στον απέναντι τοίχο ένα πυργόσπιτο με μικρά και σκοτεινά παράθυρα.

Μία ακόμα φωτογραφία ζωγραφιάς

Και ακόμα πιο δίπλα υπάρχει ένα ψηλό κτίσμα που στην επάνω μεριά του υπάρχει ζωγραφισμένο ένα ρολόι ένα κτίσμα που μου θύμισε το περίφημο ρολόι του Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο.

Και κάπου εκεί κάτω, σε μια γωνία της τοιχογραφίας, υπάρχει η υπογραφή του ζωγράφου και η χρονολογία της δημιουργίας όλων αυτών των εξαίρετων τοιχογραφιών. Έργα ζωγραφικής που και αυτά, όπως και τόσα αλλά χάνονται στο πέρασμα του χρόνου και της ανθρώπινης αδιαφορίας...

Ο Φράγκος έξω από το εγκατελειμένο κτίσμα


#ΣημείαΕνδιαφέροντος #ΛεριακήΓη #Κτίρια #ΑθέατηΛέρος #Λέρος #Λερος #Greece #Leros #LerosHistory


Λάβετε τις επόμενες αναρτήσεις στο email σας κάνοντας εγγραφή


Τα άρθρα στο παρόν ιστολόγιο, έχουν συγγραφεί και δημοσιευθεί στο facebook σε προγενέστερο χρόνο.