Η παραλία των χρωμάτων

Συλλογή φωτογραφιών

Η παραλία της θεάς Ίριδας

Στα Ανατολικά του Μπούρζι κάτω και δεξιά από το Ρωμαϊκό κάστρο βρίσκεται μια ξεχωριστή ξεχασμένη παραλία. Είναι η παραλία των χρωμάτων! Εκεί φαίνεται να άφησε τα αποτυπώματα της η θεά των χρωμάτων, η Ίριδα!

Ένα ξεχωριστό μικρό κομμάτι στην ακτογραμμή αυτού του νησιού, γεμάτο φως κάθεται εκεί και μας περιμένει να το θαυμάσουμε, να το φωτογραφίσουμε και να ζήσουμε για λίγο κοντά του.

Δεν υπάρχει χρώμα που να μην συναντήσεις εκεί! Δεν υπάρχει συνδυασμός χρωμάτων που μπορεί να φαντασθεί ο ανθρώπινος νους και να μην το βρεις σε εκείνο τον τόπο!

Κατεβαίνοντας το απότομο στενό μοβ μονοπατάκι θα αντικρίσεις τα χρώματα, θα τα αγαπήσεις και αυτά θα σου μιλήσουν και θα αρχίσουν να σου αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Έτσι και εγώ κάθισα επάνω σ’ έναν βράχο παρατηρώντας ολόγυρα μου πέτρα, πέτρα! Όλα είχαν κάτι να μου πουν…

Φωτογραφία της παραλίας των χρωμάτων

Εγώ είμαι το παραδοσιακό μοβ! Είμαι το χρώμα των βασιλιάδων και με συνδέουν με τον πλούτο και το κύρος!

Είμαι το πράσινο! Είμαι ο συμβολισμός της φύσης, της ελπίδας της αναγέννησης, της ευημερίας! Είμαι το χρώμα της αρμονίας.

Κόκκινο… είμαι το χρώμα της φωτιάς, του αίματος και της δύναμης, είμαι το χρώμα του πάθους, συμβολίζω την αγάπη την ενότητα και τον θυμό…

Εγώ είμαι το μαύρο δείχνω την δύναμη την κομψότητα και το μυστήριο, είμαι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σκοτάδι και τον φόβο.

Είμαι το κίτρινο, το χρώμα του Ήλιου, ένα χρώμα γήινο που είναι συνυφασμένο με την πνευματικότητα, την δημιουργία, την χαρά!

Φωτογραφία της παραλίας των χρωμάτων

Είμαστε τόσα πολλά εμείς τα χρώματα! Μας χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες, οι ψυχολόγοι και άλλοι πολλοί άνθρωποι για να σου περάσουν μηνύματα θετικά ή και αρνητικά. Εδώ όμως θα σε αφήσω ήσυχο να απολαύσεις το πρωινό σου φίλε Frantsesko… θα σου πω όμως κάτι τελευταίο για την θεά Ίριδα!

Κάποτε η θεά, είχε περάσει από αυτόν τον τόπο! Ήταν μικρή και όμορφη, έλαμπε! Φόραγε εκείνα τα πανέμορφα φτερωτά χρυσά της σανδάλια και στο πέρασμα της άφηνε πίσω της εμάς τους αγαπημένους της φίλους τα χρώματα!

Όμως κάτι το αναπάντεχο συνέβη και ξαφνικά την χάσαμε… Έτσι έγιναν όλα γύρω μας πολύχρωμα και λαμπυρίζουν στο φως του Ήλιου!

Άντε, πολλά σου είπα και είναι ώρα να φύγεις! Μόνο να μεταφέρεις ότι το όνομα της πανέμορφης αυτής παραλίας είναι Ίριδα!

Ο Φράνκος εκθέτει τα ευρήματά του στον φωτογραφικό φακό

#AtheatiLeros #ΑθέατηΛέρος #Λέρος #Λερος #Greece #Leros #LerosHistory #Hellas #Ελλάς #Ελλάδα


Λάβετε τις επόμενες αναρτήσεις στο email σας κάνοντας εγγραφή


Τα άρθρα στο παρόν ιστολόγιο, έχουν συγγραφεί και δημοσιευθεί στο facebook σε προγενέστερο χρόνο.