Αθέατη Λέρος

Ελλάς

Συλλογή φωτογραφιών

Το εξαιρετικό αυτό οικοδόμημα κτίστηκε το 1884 από τον πλέον φιλόπατρι άντρα, Νικόλα Τσιγαδά Πασά. Για αυτήν την έπαυλη έγραφε ο συγγραφέας της εποχής:

«Είναι βασιλική από κάθε άποψη, ο δε ψίθυρος των αειθαλών ποικίλων δένδρων, ο φλοίσβος των κυμάτων, τα κελαϊδήματα από τις πέρδικες και των διαφόρων άλλων πτηνών, αποτελούν κάτι σαν δυνατή βοή που καταλήγει σε μουσική μελωδία. Ποικίλουν οι ευωδίες τις έπαυλης, οι μυρωδιές από τα άνθη των μύρτων, των κυπαρισσιών, αγιοκλημάτων, από τις δάφνες, ροδοδάφνες... προκαλούν τον θαυμασμό των επισκεπτών.

Read more...

Συλλογή φωτογραφιών

Αγαπητέ φίλε Φράνκο, σε θυμάμαι πριν τρία χρόνια να περιεργάζεσαι ένα χάρτη του F.Piancenza. Ένα χαρτογράφημα του 1688, όπου με αναγράφει ως Scogli και επάνω σε αυτήν την κουκίδα των «βράχων» αναφέρει εκεί σε μια γωνίτσα την λέξη Caloiero. Μου φαίνεται ότι είσαι πολύ περίεργος άνθρωπος! Με έχεις επισκεφτεί τουλάχιστον τρεις φορές και με έχεις περπατήσει άλλες τόσες από άκρο σε άκρο!

Ε! Πες λοιπόν σε όλους την ιστορία μου, πες τους τι άλλο είδες επάνω μου, πες τους τι έχεις ακούσει και τι έχεις διαβάσει για μένα. Σύντομα όμως σε παρακαλώ! Μην πλατειάζεις, γιατί θα τους κουράσεις και θα παρατήσουν το κείμενο στην μέση.

Read more...

Κολάζ φωτογραφιών

Πόσα αλλά πράγματα άραγε να υπάρχουν σε αυτό το υπέροχο νησί; Οι μπλε πέτρες βρίσκονται στα δυτικά της νήσου Λέρου… Υπάρχουν εκεί για να μας θυμίζουν ότι αυτό το νησί κόσμημα, είναι η διαμαντόπετρα της Μεσογείου.

Read more...

Φωτογραφία της σπηλιάς από μακρυά

Βοδόσπηλο ή βοϊδοσπηλιά ονομάζουν οι βοσκοί μας αυτό το υπέροχο φυσικό σπήλαιο που κρέμεται στην κυριολεξία στην άκρη ενός απότομου γκρεμού. Βρίσκεται σε μια περιοχή με περίεργο ορεινό ανάγλυφο. Εκεί οι μόνοι κάτοικοι που υπάρχουν σε αυτήν την άγρια και απότομη περιοχή, είναι τα αγριοκάτσικα και οι αετοί.

Read more...

Η παγιδευμένη γαλαρία με εκρηκτικά από τα Γερμανικά στρατεύματα.

Συλλογή φωτογραφιών από την αναζήτηση της γαλαρίας με τα εκρηκτικά

Αγαπητέ Θεολόγε,

σου γράφω αυτό το γράμμα μετά από καιρό γιατί ήθελα να σου πω ότι τελικά είχες δίκιο σε όλα αυτά που μου είχες εξιστορήσει με τόση υπομονή το καλοκαίρι στην μικρή αυλή της γιαγιά σου.

Θυμάμαι μου έλεγες ότι η γιαγιά ήταν μια δυναμική γυναίκα που έζησε σχεδόν όλη της τη ζωή δίπλα στην εκκλησία της Αγιάς Κιουράς . Δυστυχώς εκείνες τις ημέρες των διακοπών σου, είχες στραμπουλίξει το πόδι σου και δεν μπορούσες να με πας να δω από κοντά όλα αυτά που θυμώσουν ως παιδί.

Read more...