Επιτέλους... ήρθε η άνοιξη στην γειτονιά μας

Συλλογή φωτογραφιών

Κάθε Μάρτη, κάθε Απρίλη, μας επισκέπτονται οι τσαλαπετεινοί! Τα πανέμορφα αυτά πουλιά, είναι οι προάγγελοι της άνοιξης! Έρχονται να μας γεμίσουν με χαρά και αισιοδοξία με την παρουσία τους. Είναι από τα πιο υπερήφανα και εντυπωσιακά πουλιά της φύσης!

Εικόνα τσαλαπετεινού Εικόνα τσαλαπετεινού από την wikipedia. Λεπτομέρειες άδειας χρήσης στον ακόλουθο σύνδεσμο

Ο λαός της Αιγύπτου θεωρεί τον τσαλαπετεινό ιερό πουλί και ο λόγος είναι η τρυφερότητα και το ενδιαφέρον που πιστεύεται ότι δείχνουν στους υπερήλικες γονείς τους. Φωλιάζουν μέσα σε γέρικους κορμούς και σε σχισμές βράχων, πάντα με το πιστό ταίρι τους και τρέφονται με έντομα, σαλιγκάρια και σκουλήκια, τα οποία τα βρίσκουν στο χώμα σκάβοντας πάντα με το γαμψό και σκληρό μαύρο ράμφος του. Έχει δυνατά πόδια, με τέσσερα δάχτυλα, ένα πίσω και τρία μπροστά, με γερά και κυρτά νύχια.

Φωτογραφία τσαλαπετεινού

Το ανάλαφρο πεταλουδίσιο πέταγμα του, το χορευτικό περπάτημα του, το μακρύ λοφίο του, το πορτοκαλοκάστανο χρώμα του, καθώς και οι εγκάρσιες ασπρόμαυρες λωρίδες, είναι όλα αυτά που σε καθηλώνουν με την παρουσία του και σε κάνει να το προσέξεις και να το αγαπήσεις.

Στο τέλος του Σεπτέμβρη αρχές του Οκτώβρη φεύγουν για τον ζεστό Νότο. Το υπέροχο αυτό θεϊκό πτηνό που αγαπήσαμε και αγαπάμε όλοι μας, είναι αυτό που από λάθος αρκετές φορές κάποιοι ζητούσανε από άλλους να το βαλσαμώσουν για να έχουνε το άψυχο και παγωμένο κορμάκι του, επάνω στο γνωστό σε όλους μας γυαλιστερό Σερβάν...

Τοπίο της άγριας φύσης της Λέρου

#AtheatiLeros #ΑθέατηΛέρος #Λέρος #Λερος #Greece #Leros #LerosHistory #Hellas #Ελλάς #Ελλάδα


Λάβετε τις επόμενες αναρτήσεις στο email σας κάνοντας εγγραφή


Τα άρθρα στο παρόν ιστολόγιο, έχουν συγγραφεί και δημοσιευθεί στο facebook σε προγενέστερο χρόνο.