Τα αποδημητικά πουλιά στους υδροβιότοπους της Λέρου

Συλλογή φωτογραφιών

Στην γκρίζα εποχή που διανύουμε, η φύση έστω και προσωρινά επανέρχεται στην κατάσταση που μας την χάρισε ο Δημιουργός μας. Όσο ο άνθρωπος περιορίζει τις μετακινήσεις του, μειώνει την παραγωγή και γενικά την καταστροφική του πορεία, βλέπουμε ότι γύρω μας η φύση αντιδρά!

Έτσι ξαφνικά βλέπουμε μέσα στην πόλη της Καστοριάς να σουλατσάρουν δυο μικρές αρκούδες με την μαμά τους! Προφανώς παλιά εκεί ζούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους! Στον δε Θερμαϊκό κόλπο άρχισαν να κόβουν βόλτες παρέες από υπέροχα δελφίνια! Σίγουρα υπάρχουν και άλλα παρόμοια φαινόμενα που περνάνε απαρατήρητα σε όλους εμάς!

Έτσι λοιπόν και εγώ προχθές δέχτηκα αναπάντεχα ένα τηλεφώνημα από τον φίλο Ιωάννη, ο οποίος με προέτρεψε να πάω ώστε να δω από κοντά κάτι που εδώ και αρκετό καιρό είχαμε ξεχάσει όλοι μας! Ήρθαν τα αποδημητικά πουλιά ξανά στο νησί μας! Ήρθαν και σταμάτησαν να ξαποστάσουν σε έναν πανέμορφο μικρό υδροβιότοπο!

Ο μικρός υδροβιότοπος  γέμισε αποδημητικά πουλιά

Σε μας που απ΄ ότι είδα, δυστυχώς, προσπαθούμε να καταστρέψουμε και αυτόν τον υδροβιότοπο, όπως όλους τους άλλους, μπαζώνοντάς τον! Θέλουμε να τον κάνουμε και αυτόν οικόπεδα προς πώληση! Ρίχνουμε όλοι εμείς οι πολιτισμένοι κάθε περιττό είδος που βγάζουμε από τις ευφάνταστες και όμορφες αυλές μας, στον υδροβιότοπο που ζουν τα πουλιά! Τα πουλιά, που είναι κληρονόμοι και αυτά της γης, όπως και κάθε άλλο ζωντανό πλάσμα!

Κοντινό πλάνο των πουλιών

Ίσως όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε θα πρέπει να μας προβληματίσει και στο μέλλον να γίνουμε πιο προσεκτικοί και ευγενικοί με τον τόπο που μας χάρισε ο Θεός, για να ζούμε έστω και προσωρινά.

Θα πρέπει να ευχαριστήσω τον φίλο Ιωάννη, για την ενημέρωση που μου έκανε σχετικά με την σύντομη παρουσία στο νησί μας, αυτών των υπέροχων αποδημητικών πτηνών. Είναι ο άνθρωπος που χάρη στην επιστήμη του, εγώ συνεχίζω να βλέπω, όλες αυτές τις όμορφες εικόνες που απλόχερα μας χάρισε ο Ύψιστος!

Φωτογραφίζοντας τα πουλιά

Σας προτρέπω λοιπόν να μοιραστούμε την δύσκολη αυτήν εποχή, τις εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός μας φακός. Εικόνες που μάλλον είχαμε καιρό να δούμε, μιας και η καταστροφική μας μανία, θα είναι στο μέλλον το εισιτήριο της απομόνωσης μας! Όπως έγραψε και μια φίλη, ας μην ξεχνάμε αυτό που πραγματικά είμαστε! Ταξιδιώτες στον χρόνο!.. και θα συμπλήρωνα, ενοικιαστές στον πλανήτη Γη.

#AtheatiLeros #ΑθέατηΛέρος #Λέρος #Λερος #Greece #Leros #LerosHistory #Hellas #Ελλάς #Ελλάδα


Λάβετε τις επόμενες αναρτήσεις στο email σας κάνοντας εγγραφή


Τα άρθρα στο παρόν ιστολόγιο, έχουν συγγραφεί και δημοσιευθεί στο facebook σε προγενέστερο χρόνο.